Ceasornicaria moderna (Modern Watchmaking) este una dintre cele mai complete si sofisticate profesii la ora actuala. Meseria moderna de ceasornicar este in acest moment apogeul stiintei si practicii micromecanice, care permite fabricarea si intretinerea ceasurilor de mii de euro.

Ceasornicarul este singurul care reuseste sa dea viata celui mai complex si valoros obiect miniatural de manufactura existent in lume, Ceasul.  

Un ceas este printre putinele obiecte care reflecta atat personalitatea si valorea cunostintelor creatorului sau, ceasornicarul, cat si pe cele ale posesorului.  

Ceasurile de lux poarta un mesaj de pretiozitate, frumusete, cunoastere, putere, dar si senzualitate, in completarea preciziei tehnice care intra inevitabil in procesul de manufacturare.  

Ceasul nu mai este doar un simplu instrument de masurat timpul, ci este un simbol, o declaratie de putere: atat pentru ceasornicarii profesionisti, care-si pot demonstra astfel priceperea si cunostintele, cat si pentru posesorul sau, pentru care ceasul este un simbol al statutului social, dublat de valoarea unei investiti solide – una dintre cele mai sigure investii, alaturi de aur si diamante.  

Cele mai renumite vedete autohtone si starurile internationale sunt printre cei mai mari clienti pentru orologeria elvetiana de lux si investesc sume fabuloase in adevarate opere miniaturale elvetiene.  Insa doar ceasornicarul este garantul real al acestui simbol valoros, iar lipsa ceasornicarilor calificati este un factor de stres atât pentru industria orologeriei de lux, cat si pentru piata de profil. 


Profil Candidat 

Este aceasta profesie unica potrivita pentru tine? 

⦁ Esti genul de persoana care vrea intotdeauna sa stie cum functioneaza lucrurile si deseori isi poate da seama intuitiv?

⦁ Ai indemânare, atenție, răbdare, un ochi format pentru detalii si capacitate de concentrare ?

⦁ Te vezi facand o meserie « curata », ca un doctor de mecanisme, redand viata si valoare celui mai luxos obiect miniatural ?

⦁ Ti-ar placea sa ai o cariera foarte bine cotata la nivel international, cu o reputatie de invidiat si extrem de bine remunerata ?

⦁ Esti descris ca fiind perfectionist de catre prieteni si familie?

⦁ Apreciezi valoarea lucrurilor si ce sta in spatele unui obiect de lux? 

⦁ Esti motivat sa patrunzi intr-o lume a preciziei si luxului?